Kuidas muuta hommikuid imelisteks?

Täna jagan mõtteid hommikutest. Jagada mõtteid hommikustest harjumustest või hommikustest rituaalidest, mis igane see nimi ka ei ole. Ja kõik ainult sellepärast, et hommik annab päevale väga võimsa varjundi või energia, suuna. Mida paremini Sa oma hommikuid suudad korraldada või mida paremini Sa hommikuti iseennast tunned, seda paremini Sa päevale valmis oled. Seda parem see päev Sul reaalselt ju ka tuleb. Kui Sa mõtled nüüd sellele, et nii nagu Sa elad oma päevi, niimoodi elad Sa ju ka oma elu, siis ma usun, et Sa saad aru, et hommiku esimesed minutid või isegi tund on tegelikult Sinu elu kontekstis väga olulise tähtsusega.

Võib-olla on mul seda lihtne rääkida, sest ma olen hommikuinimene. Ma ei tea, kas ma olen seda kogu aeg olnud aga hommikud on olnud mulle need ajad, kus mul on pigem rohkem energiat ja kus ma tajun, et olen õigel ajal õiges kohas. Aga kui Sa ka ei ole hommikuinimene, kui Sulle meeldib tõusta lõunast või isegi veel peale lõunat mõnel puhkepäeval, siis ma ikkagi kustun Sind oma ärkamisele järgnevat aega paremini ära kasutama. Ja ma kutsun Sind tegelikult ka sinna, et kui Sa plaanid tõusta kell 9:00, proovi tõusta 8:30 ning isegi kell 8:00 ning tee neid hommiku harjutusi, tee hommikusi rituaale, mida Sa saad sellest jutust välja noppida ning tunneta seda muutust. Oluline ei olegi see, kuidas Sa ennast homme-ülehomme tunned aga mõtle parem sellele, kuidas Sa tunned ennast kahekümne või kolmekümne päeva pärast, kui Sa oled igal päeval neid harjutusi teinud.

Aga need hommikud. Ma olen hommikurituaale teinud juba väga pikalt, ma ei julgegi öelda, kas see on olnud kümmekond aastat aga see number ei olegi tegelikult oluline. Oluline on vaid see, et see on järjepidev toimetamine. Oluline on olnud ka see, et need rituaalsed tegevused on kogu aeg natukene erinenud. Aga mida ma olen teinud? Mul on võib-olla sellised suuremad grupid või teemad, mis on mulle igal hommikul olulised. Kindlasti on mul tegevuste seas mingisuguse füüsilise toimetamisega.

  • Füüsiline liikumine

See füüsiline liigutamine ei ole midagi kiiret olnud, pigem on see olnud vaikne päevale sisse elamine. See on jooga või see on viis tiibetlast või see on lihtsalt venitamised. See on see, kui Sa tunned, et oled öö läbi maganud, oled puhanud ning tahad ennast vaikselt siia päeva sättida. See on sellise hea energeetika ja mõnusa tundega toimetatavad tegevused. Ma teen joogat või viis tiibetlast võib-olla ehk ainult 10 või isegi 15 minutit, kuid see annab päevale hoopis teistsuguse toimetamise ning rahulikuma lähenemise.

  • Lugemine

Lisaks liikumisele olen ma palju hommikuti lugenud. Mul on eneseabi õpikute riiul päris pikk ning sealt ma ikka midagi leian, mida hommikul sobiks lugeda. Kui ma neid raamatuid loen, siis ma üritan olla 100% ja enamgi kohal. Ma üritan olla raamatu ja kirjanikuga ning mõelda, mis on need kaasavõtmised, mida ma täna siit raamatust saan. Mis on see, kuidas ma saan oma enda elu muuta? Mis on see, milles ma saan olla veelgi parem juba täna? Ei ole mõtet mõelda homse peale, vaid vaadata nii, et kuidas saaksin täna olla veelgi parem. Üldjuhul neid häid mõtteid raamatutest ikka leiab, ka siis kui Sa oled neid mitmeid kordi lugenud ja vaadanud. Kutsun Sind hommikuti kindlasti lugema.

  • Hingamine ja meditatsioon

Siis on mul olnud hommikuti selline vaikne aeg, kus ma olen tegelenud hingamisega. Teadlikult hingamise jälgimisega. Hingamine on ju automaatne tegevus, mida me teeme kogu aeg, seepärast teadlik märkamine on väga oluline. Hingamisest edasi on arenenud meditatsioon ja mõnikord ka midagi sellist, kus ma olen lihtsalt kümmekond minutit rahulikult ja jälginud oma sisemist rütmi.

Mida ma veel olen hommikuti teinud? Olen lugenud afirmatsioone ehk korranud lauseid või mõtteid, millesse ma usun. Viimasel ajal olen hakanud seda siduma ka raamatute lugemise. Kui seal on mingi lõik, mis mind kõnetab, siis ma üritan seda korrata. Ning selle peale päeva jooksul mõelda. Oluline, et sellest lausest tuleks päevale energia või positiivsus juurde.

Kindlasti on veel neid asju, mida hommikuti võiks teha. Tänase postituse suurem väljakutse on see, et Sa hakkaksid neid asju proovima. Peaksid tõusma natukene varem, kui Sa oled plaaninud, mis võib-olla ju 30 minutit või ka tund aega varem ning tegele ainult nende asjadega, mis Sind väestavad. Mis annavad Su päevale mingi suuna. Mingi mõtte. Usu mind, see hea hommik või algus on tegelikult jätk ka väga mõnusale ja toredale päevale.

Kirjapandud lugu on kenasti leitav ka minu Youtube kanali. Kui huvi, oled oodatud piiluma:

Suur tänu Sulle juba ette!